DOBRODOŠLI NA WEB STRANICE ŽUPE LUG-BRANKOVIĆI
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA!

Naslovna Župne aktualnosti KMNL Vrhbosanske nadbiskupije KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE
KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

( KMNL ) 

To je projekt pokrenut početkom prosinca 2007.godine od strane Centra za mlade Vrhbosanske nadbiskupije Ivan Pavao II. kojim su okupljene katoličke malonogometne momčadi kako bi putem sporta pronosile poruku ljubavi i vjere u život.

Osnovni ciljevi  KMNL-e  su: 

  • ponuda nove dimenzije sporta bez nasilja, psovki i dopinga,
  • bolja komunikacija među različitim skupinama u zajednici,
  • bolja suradnja u župnim zajednicama,
  • razvoj tjelesne i duhovne strane ljudskog bića kroz redovitu fizičku aktivnost i evanđeosku poruku ljubavi,
  • navještaj i život Evanđelja s ciljem oblikovanja vlastite slobode, 
  • stvaranje mentaliteta civilizacije ljubavi,
  • sakramentalni život,
  • promocija kršćanskih vrijednosti i dostojanstva ljudskog života, …

 

U KMNL Vrhbosanske nadbiskupije sudjeluje 11 ekipa: Franjevačka teologija, Franjevačko sjemenište, Travničko sjemenište, Vrhbosanska teologija, te župe: Globarica, Lug-Brankovići, Lukavac, Novi Travnik, Podmilačje, Zavidovići i Zenica.

Koordinatori ovog projekta su vlč. Šimo Maršić, povjerenik za pastoral mladih i vlč. Vladimir Pranjić, odgojitelj u Travničkom sjemeništu.

17. svibnja 2008.g. završen je natjecateljski dio gdje je župna zajednica Lug – Brankovići osvojila drugo mjesto iza prvoplasirane  Franjevačke teologije. U lipnju se  u Zagrebu održava natjecanje na nacionalnoj razini.

Župa Lug – Brankovići se u uključila u ovaj projekt kako bi radila na postizanju ciljeva KMNL, te kako bi jačala župsko, biskupijsko, nacionalno i općecrkveno zajedništvo.

 

Ekipu župe Lug-Brankovići sačinjavaju:

  1. Ilija Jozinović – voditelj momčadi,
  2. Ivan Miličević – trener,
  3. Ilija Radić – kapiten,
  4. Ilija Tomić – vratar,
  5. Vedran Bakula – igrač,
  6. Robert Bošnjak – igrač,
  7. Dejan Jozinović – igrač,
  8. Mario Jukić – igrač,
  9. Damir Kajić – igrač
  10. Tomislav Lovrić – igrač,
  11. Marin Nakić – igrač,
  12. Nikica Pavlović – igrač,
  13. Josip Tomas – igrač. 
     

---------------------------------------------------------------------------------------
 

DRUGO MJESTO ZA NAŠE NOGOMETAŠE 

            17. svibnja 2008.g. u dvorani KŠC-a «Sveti Josip» u Zenici održano je  jedanaesto kolo Katoličke malonogometne lige. Momčad župne zajednice Lug - Brankovići igrala je s momčadi Franjevačke teologije. Bila je to uzbudljiva utakmica s puno gledateljske podrške. Snage su korektno odmjerene i pobijedili su franjevački bogoslovi s rezultatom 4 : 2. Time se Franjevačka teologija plasirala na nacionalno natjecanje katoličkih malonogometnih ekipa koje će se održati u  lipnju o.g. u Zagrebu.

Velika je naša radost zbog ovog uspjeha i bogatog iskustva koje smo do sada stekli. Hvala Bogu za ovo zajedništvo koje nas izgrađuje i obogaćuje.

----------------------------------------------------------------------- 

SVEČANOST ZATVARANJA SEZONE 2007./08. GODINE ZA KATOLIČKU MALONOGOMETNU LIGU 

            Na blagdan Marije Pomoćnice Kršćana, 24. svibnja 2008. godine, upriličena je svečanost zatvaranja sezone 2007./08. godine za Katoličku malonogometnu ligu (KMNL) u Zenici. U 15 sati su nogometaši i njihovi simpatizeri ujedinili snage u molitvi, oko oltara Gospodnjeg, na svetoj misi koju je predvodio mons. Ivo Tomašević, izbornik vrhbosanske svećeničke malonogometne ekipe, u crkvi svetog Ilije. U koncelebraciji su bili svećenici organizatori KMNL i članovi svećeničke momčadi. U istinski poučnoj propovijedi mons. Tomašević je govorio jezikom svećenika i nogometaša stavljajući u odnos povezanosti i sličnosti Crkvu i nogomet.  Neke od misli te propovijedi koje smo zabilježili donosimo u nastavku.

             « Nogomet je najrašireniji sport na zemlji. Važno je da ga igra pojedinac i da ga igra tim. Važan je igrač, a važan je i tim. I u vjeri je važno da je svatko od nas dobar igrač, ali i da smo dobar tim. Potrebno je svoje sposobnosti, talente uklopiti u tim. Taj tim mora dobro igrati napadački, ali i u obrani.  Nismo dobri igrači u Crkvi, ako ne znamo vjeru. Moramo znati da su osobito važni sakramenti. Igra s njima je kao dribling pred protivničkim golom. Uvijek si u opasnosti da primiš gol! Crkva je loš tim ako svatko igra gdje želi! Svaki nogometni tim, kao i Crkvu, mora nositi zajednička ideja.  Isus je izbornik za tim koji se zove Katolička Crkva. Svakome je dao darove za njegovu poziciju. Nitko od nas nije na klupi, u rezervi, svi smo mi glavni igrači. A navijači su Nebeska i Trpeća Crkva, sveci, preminuli rođaci i prijatelji koji nas bodre u životnoj utakmici.»

             I tako redom, jezikom vještog propovjednika, redaju se misli koje uče osobnoj odgovornosti i ulozi svakog pojedinca u zajedništvu koje se zove Crkva.

Poslije svete mise u amfiteatru KŠC-a su dodijeljene zahvalnice za sve sudionike, te pehari i priznanja za tri prvoplasirane ekipe. Momčad župe Lug-Brankovići je primila zahvalnicu za sudjelovanje, te pehar i diplomu za drugo osvoje mjesto. U nastavku su proglašeni najbolji strijelac, igrač i vratar KMNL u ovoj sezoni, te fer play momčad. Eto i nas stiže još jedna radost. Vratar naše ekipe – Ilija Tomić je proglašen za najboljeg vratara sezone jer je obranio najviše prilika za gol protivničkih  ekipa.  Nagrada za tim, pa za pojedinca. Dobro se složilo, zar ne!? I zadovoljni smo time što postigosmo. Našli smo novi, čudesno lijep put vlastitog ostvarenja i izgradnje u Crkvi i svojoj župnoj zajednici. Hvala svima koji nas prate na tom putu, a osobito hvala Nebeskom Izborniku  koji nas uvijek drži u prvoj postavi, koji uvijek računa s nama. Imali smo puno razloga doći  u zajedništvo s drugim sudionicima KMNL i doći svome Bogu i zahvaliti  za ova iskustva radosti i zajedništva. 

Na koncu smo svi uživali u dobroj igri, u nogometnom sučeljavanju pobjedničke ekipe Franjevačke teologije i svećeničke ekipe Vrhbosanske nadbiskupije.

Na jesen se otvara nova sezona i nove mogućnosti…


 

                                                                                              Marijana

 

Copyright © 2009 Župa Lug - Brankovici. Sva prava pridržana.

PC Projekt
?>