DOBRODOŠLI NA WEB STRANICE ŽUPE LUG-BRANKOVIĆI
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA!

Naslovna Župne aktualnosti Duhovna zvanja u Župi DUHOVNA ZVANJA U NAŠOJ ŽUPI
DUHOVNA ZVANJA U NAŠOJ ŽUPI

Župna zajednica Lug – Brankovići je u svojoj dvadeset trogodišnjoj povijesti iznjedrila sedam svećeničkih zvanja, tri zvanja časnih sestara, a za službu svećenika se pripremaju dva bogoslova i dva sjemeništarca. Prvo svećeničko zvanje župa je dobila o svojoj desetoj obljetnici. Od tada župa sustavno Crkvi i narodu daje nova zvanja koja su najljepši plod njenog postojanja i razvoja. Svaka Mlada misa slavlje je župne zajednice koja tako dalje gradi i jača svoje zajedništvo. Ova zvanja su divni Božji darovi koji bude osjećaje zahvalnosti i ponosa vjernika.





DON MARINKO MRKONJIĆ   

Prvi je mladomisnik ove župne zajednice i najljepši dar koji je ona primila za svoj deseti rođendan. Don Marinko je rođen 25.listopada 1974. godine. Treće je od petero djece u obitelji supružnika pokojnog Petra Mrkonjić i Luce rođene Jukić. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 1999.godine u sarajevskoj prvostolnici. Mladu misu je slavio 25. srpnja 1999. godine u župnoj zajednici Lug – Brankovići.Obnašao je službu kapelana, te bogoslovijskog ekonoma, odakle odlazi za župnika u župu Jelaške.Don Marinko sada obavlja službu župnika u župi Husino.

 
don Marinko  Mrkonjić


DON IVAN JUKIĆ    

Rođen je 6. veljače 1976.godine. Prvo je od petero djece u obitelji supružnika Nike Jukić i Ljubice rođ. Matković. Njegov mlađi brat Marko je sjemeništarac Vrhbosanske nadbiskupije. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2000.godine. Mladu misu slavio je 6. kolovoza 2000. godine u župnoj zajednici Lug - Brankovići. Trajno van službe.


 
don Ivan Jukić



  •  PROF. DR. SCI. SLAVKO SLIŠKOVIĆ, dominikanac

Rođen je 16. siječnja 1975. godine. Sin je jedinac u obitelji supružnika pokojnog Jerke Slišković i Ruže rođ. Zekić. Za svećenika je zaređen 16. srpnja 2000. godine u dubrovačkoj prvostolnici. Mladu misu je slavio 23.srpnja 2000.godine u župnoj zajednici Lug – Brankovići. Predavač je na Zagrebačkom sveučilištu. Dr.Slišković od 2008-2013. obnaša i dužnost prorektora na Teološkom fakultetu.  Zapažen je  njegov doprinos u svim projektima ove Župne zajednice. Njegovom zaslugom najvećim dijelom opremljena je naša školska knjižnica.  






DON VLADIMIR PRANJIĆ

Rođen je 19. studenoga 1976.godine. Prvo je od petero djece u obitelji supružnika Stipe Pranjić i Zorke rođ. Barbarić. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2001. godine u sarajevskoj prvostolnici. Mladu misu je slavio 8. srpnja 2001.godine u župnoj zajednici Lug - Brankovići. Obnašao je službu kapelana, kraće vrijeme u redakciji Katoličkog tjednika, te četiri godine bio prefekt u malom Sjemeništu u Travniku. Don Vladimir Pranjić sada obnaša službu župnika u župi sv.Josip u Zenici.



DON JOSIP KAJIĆ, salezijanac

Rođen je 24. rujna  1975. godine. Drugo je od troje djece u obitelji supružnika Luke Kajić i Ljubice rođ. Markanović. Za svećenika je zaređen 19. lipnja 2004. godine u zagrebačkoj prvostolnici. Mladu misu je slavio 1. kolovoza 2004. godine u župnoj zajednici Lug – Brankovići.Obnašao je službu u Rijeci i Zadru.  Don Josip Kajić sada  obnaša službu u Zagrebu.


don Josip Kajić






DON IVICA SINANOVIĆ

Rođen je 26. kolovoza 1969.godine. Drugo je od šestero djece u obitelji supružnika pokojnog Mate Sinanovića i Janje rođ. Mrkonjić. Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 16. travnja 2004.godine u dubrovačkoj prvostolnici. Mladu misu je slavio 10. srpnja 2004.godine u župnoj zajednici Lug – Brankovići. Obnašao je službu kapelana a zatim službu župnika u župi Dubravka. Trenutno je na službi župnika u župi sv.Marije Magdalene u Banićima. U 2012. premješten je u urede Biskupije.


 
don Ivica Sinanović





DON MARINKO FILIPOVIĆ

Rođen je 5. srpnja 1977. godine. Prvo je od četvero djece  u obitelji supružnika  pokojnog Marka Filipovića i Ruže rođ. Šišić. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 27. studenoga 2005. godine u sarajevskoj prvostolnici. Mladu misu je slavio 23. srpnja 2006. godine u župnoj zajednici Lug – Brankovići. Obnašao je službu kapelana a zatim službu župnika u župi Rostovo. Marinko Filipović sada obnaša službu u župi Kulina i Bukovica.


 don Marinko Filipović

 

  • vlč. MARKO JUKIĆ. Rođen je 9. veljače 1989. godine. Četvrto je od petero djece u obitelj Nike Jukića i Ljubice rođ. Matković. Njegove stariji brat Ivan je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije. Zaređen za đakona u prosincu 2012. Zaređen za svećenika 29. lipnja 2013. Mladu Misu slavio 28. srpnja 2013. U kolovozu 2013. odlazi na službu kapelana u Sarajevo.

 
Vlč. Marko Jukić

 

  • S. MARIJA MONIKA MRKONJIĆ, služavka Malog Isusa

Rođena je 5. lipnja 1980. godine. Prvo je od sedmero djece u obitelji  supružnika Ive Mrkonjića i Ljube rođ. Zekić. Doživotne redovničke zavjete položila je 15. kolovoza 2006.godine  u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku. Trenutno je na službi u Dječjem domu Egipat u Sarajevu.

  • S. NELIJA PAVLOVIĆ, Kći Milosrđa

Rođena je 5. listopada 1957.godine. Četvrto je od šestero djece u obitelji Ante Pavlovića i Mare rođ. Filipović. Doživotne redovničke zavjete položila je 8. rujna 1978. godine. Obnašala razne službe od Zagreba do Rima.Trenutno je na službi Provincijalne poglavarice.

  • S. LEONIJA ŽUTIĆ, Kći Milosrđa

Rođena je 3. prosinca 1956. godine. Drugo je od petero djece u obitelji Šimuna Žutića i Mare rođ. Marković. Doživotne redovničke zavjete položila je 8. rujne 1978. godine. Trenutno je na službi u Dubrovniku


Blagoslovi i  sjemeništaraci

  • MARKO SLIŠKOVIĆ, bogoslov treće  godine od 2011/12.Rođen je 17. lipnja 1991.godine. Jedino je dijete u obitelji  supružnika Ilije Sliškovića i Kate rođ. Ivandić. 

    JOSIP ANTUKIĆ ,
    od jeseni 2010. sjemeništarac u Travničkom sjemeništu. Sada je MATURANT godina sjemeništa.

    JOSIP MARKOVIĆ.
    od jeseni 2011. sjemeništarac u Travničkom sjemeništu. Sada je TREĆA godina sjemeništa.
 

Copyright © 2009 Župa Lug - Brankovici. Sva prava pridržana.

PC Projekt
?>