DOBRODOŠLI NA WEB STRANICE ŽUPE LUG-BRANKOVIĆI
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA!

Naslovna Struktura Župe Ministrantska zajednica
Ministrantska zajednica

Ministrantsku zajednicu župe Lug – Brankovići čini 40 dječaka osnovnoškolske dobi.  Raspoređeni su u  šest organizacijskih skupina. Vrlo rado ministriraju na svakoj svetoj misi, a osobito nedjeljom i blagdanom. Redovito se sastaju dva puta godišnje na svojim formativno – organizacijskim sastancima, i na tjednim neformalnim  športskim druženjima. Sudionici su  mjesečnih duhovnih obnva. Sudjeluju na susretima ministranata Vrhbosanske nadbiskupije gdje su jedna od najbrojnijih Ministrantskih zajednica.  Često su istknuto među vodećima u biskupiji.
Ova zajednica postoji od osnutka župe i stalno je brojna. Iz nje su izniknula gotovo sva svećenička zvanja ove župne zajednice. Ovom zajednicom rukovodi župnik, don Matija Šimić.      

    
Ministranti s Kardinalom 2011.

Ministrant Marković Josip pozdravlja Kardinala 2011.


Prva grupa
                                                                 

  1. Petar Filipović
  2. Josip Slišković
  3. Luka lovrić
  4. Dominik Pranjić
  5. Marin Markanović
    Igor Slišković
    Nikola Slišković 

     Druga grupa  
  6. Ivan Martinović  
  7. Josip Kajić 
  8. Ivan Rajković
  9. Josip Marković
  10. Tomislav Gavić

           Treća grupa 

  1. Josip Marković
  2. Petar Marković 
  3. Nikola Marković  
  4. Kristijan Slišković
  5. Ivan Filipović

          Četvrta grupa            

1.      Božidar  Marković
2.     Antun Marković
3.      Davor Matijević
4.      Ivan Slišković
5.      Nikola Budim
6.      Dražen Kajić 

         Peta grupa  

1.      Matej Jukić
2.      Dominik Jukić
3.      Tomislav Dunđer
4.      Marin Miličević
5.      Tomislav Tomas
6.       Marin Šupuković
7.       Ilija Slišković

         Šesta grupa 

1.      Tomislav Jukić
2.      Danijel Kajić
3.      Marko Grlić    
4.      Antun Slišković
5.      Mario Mrkonjić
6.      Gabrijel Matijević   

VIJEST:


Na godišnjem ministrantskom  susretu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji  održanom u Sarajevu 24. svibnja 2010. Ministranti  naše Župe osvojili prvo mjesto u stolnom tenisu i treće mjesto u nogometu.


 

 

SREĆA JE  U  ISUSU!

Dana 24. travnja u Sarajevu održani su XIII. Ministrantski susreti. Moto susret je bio „Evo me Gospodine“. Susret je započeo uobičajenim redoslijedom: procesija, Sveta misa pa natjecanje. Središnji dio susreta je sv. Misa koju je predvodio uzoriti Vinko kardinal Puljić. Kardinal je istakao važnost ministrantske službe. Vjerska zajednica je druga obitelj. Sveta misa je najsvetija, kroz euharistijsku žrtvu ministrant služi spasenju ljudi. Na prvom mjestu je obitelj pa župna zajednica, ministrant to dvoje uprisutnjuje svojom službom. U svetoj misi slavimo Isusa. Putokaz za sreću je Isus, biti neizmjerno sretan je idući za Isusom. Jedino nam Isus upravlja korake putovima mira i dobra. Tako veseli i ispraćeni s pjesmom krenuli smo na objed pa na natjecanje. Nas je doista sreća pratila naš Darko je osvojio prvo mjesto u stolnom tenisu. Sreća i nada je pratila i nogometaše. Osvojili smo treće mjesto. Koje radosti! „Pa najbolji smo. Jedini se vraćamo kući s dva pehara!“ Govorila su djeca. „ Jer velik si, činiš djela velika, niko nije kao Ti Isuse!“ Za naše mnistrante ovo su bila djela velika, na trenutak su osjetili važnost pobjede, ljepotu truda i zalaganja. Oni su danas uspjeli, bili su najveći, bili su najsretniji. Njihova je sreća tražena u molitvi koju je pružio Uskrsli Krist.

  •  

 



PUTOVANJA:

 

Copyright © 2009 Župa Lug - Brankovici. Sva prava pridržana.

PC Projekt
?>