DOBRODOŠLI NA WEB STRANICE ŽUPE LUG-BRANKOVIĆI
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA!

Naslovna Župne propovijedi KARDINALOVA PORUKA ZA DAN MLADIH
KARDINALOVA PORUKA ZA DAN MLADIH

Poruka kardinala Puljića za 41. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Sarajevo

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je poruku za 41. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji će biti proslavljen u u Gospinm svetištu Komušina- Kondžilo. Poruku prenosimo u cijelosti preuzetu od  Katoličke tiskovne agencije:

Dragi mladi prijatelji!

Evo nas i ove godine zajedno slaviti Boga, moliti našu nebesku majku, te činiti pokoru za oslobađanje duha od sklonosti na zlo, te i ovim hodočašćem rasti i jačati osobnu vjeru u zajedništvu mladih. Ovo je četrdeset i prvo hodočašće mladih, Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Ovogodišnje hodočašće se odvija pod geslom „Radujte se u Gospodinu uvijek“ (Fil 4,4). Geslo je to iz poruke pape Benedikta XVI. koju je uputio ove godine mladima. I mi želimo ovo geslo u život pretvoriti i ojačati se u radosnoj vjeri obavljajući ovo hodočašće Gospi Kondžilskoj.
Živimo u vremenu kada su ljudi opterećeni, žive bez nade, sumorni u komunikaciji, te stalno bezciljno gledaju u život. Takovo ozračje žele i vama mladima nametnuti. Tako je malo radosti prisutno u ljudskim srcima, a još manje u međuljudskim komunikacijama. Mi svi osjećamo da mora postojati izvor radosti, koja može ispuniti čovjeka. Još više mora postojati način da tu radost u srcu zračimo i tako stvaramo život osmišljeniji i hrabriji.
Papa nam to poručuje u svojoj poruci mladima. Nije dobro samo pročitati, nego duboko promisliti i potražiti istinski izvor radosti, posebno u ovoj Godini vjere, otkriti tajnu radosti, koja počiva u čistoj i oslobođenoj savjesti. Tajna radosti počiva u otkrivanju Onoga koji je svojim uskrsnućem osmislio patnju i život. Zato je to poziv nama da se u Gospodinu radujemo, jer je On jedini naš put koji ukazuje na naše ostvarenje. On je jedino svjetlo koje osvjetljava Istinu i svaku našu tamu. On je istinski život koji ispunja. Zato u potrazi za radošću, tražimo Gospodina. Marija majka nas vodi k Njemu da ga upoznamo, čujemo srcem i dušom i prihvatimo u svoj mladi život kao osmišljenje našeg hoda u budućnost.
Zato vas, dragi mladi, i ove godine prigodom ovogodišnjeg slavlja Dana mladih na hodočašću Gospi Kondžilskoj pozivam da otvorite svoja mlada srca Bogu. Očistite svoje srce u skrušenoj ispovijedi. Raspoložite se za budućnost kako bi je ostvarili u radosti utemeljenoj u Gospodina. Zajedno s MarijomVELIČAJMO Boga što u nas ima povjerenje te nam je dao živjeti u ovim vremenima i na ovim prostorima. To je Božje povjerenje u nas. Zato ovim hodočašćem izgrađujmo povjerenje u Boga učvršćujući svoju vjeru, te uzdignimo glave za hrabri hod u budućnost puni pouzdanja u Boga.
Kako se i ovaj put nalazite zajedno, neka osobna raspoloživost pomogne da se stvori i zajedništvo, koje će vas hrabriti u hodu naprijed. Prevažno je da budemo jedni drugima potpora i poticaj. Neka ovo molitveno i pokorničko hodočašće bude istinski izričaj mladenačke vjere i pouzdanja u Boga. Time pošaljite starijima poruku radosti i nade. Dokažite da ste spremni izgrađivati bolju budućnost na temeljima vjere i morala.
U tom duhu neka vam ovo hodočašće bude blagoslov i ne samo vama ovdje okupljenima nego neka bude blagoslov svima u ovoj zemlji gdje je previše tmurnog i tužnog ozračja. Zato na vas zazivam obilje Božjeg blagoslova i sve vas predajem zagovoru i zaštiti naše drage Gospe Kondžilske.
Vinko kardinal Puljić
nadbiskup vrhbosanski
 

Copyright © 2009 Župa Lug - Brankovici. Sva prava pridržana.

PC Projekt
?>