DOBRODOŠLI NA WEB STRANICE ŽUPE LUG-BRANKOVIĆI
VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA!

Naslovna Struktura Župe Biblijska Zajednica Sv.Pavla
Biblijska Zajednica Sv.Pavla

OSNOVANA  ZAJEDNICA  SVETOGA  PAVLA U ŽUPI  LUG-BRANKOVIĆI 

            Bljesak svjetlosti. Jaka svjetlost koja obara, osvjetljuje, osljepljuje, obraća, mijenja život…Svjetlost koja je od ljutog progonitelja stvorila gorljivog propovjednika. U toj Svjetlosti se začuo Kristov glas, Glas koji sve mijenja, Glas koji obraća… Savao! Židov i rimski građanin, ugledan čovjek na izgled u to doba imao je sve. Imao je sve? Gdje je tu mir, radost srca, sreća… Imao je sve osim Krista u srcu, srca koje se dariva drugom čovjeku. Progonitelj kršćana, Savao, na putu za Damask doživljava obraćenje. I ako osljepljuje, tada mu se otvaraju oči ali oči srca, oči duše. Na putu za Damask Savao je dobio istinskog i vjernog prijatelja, dobio je doživotnog suputnika, Krista. Dobio je vjeru u Istinsku sreću.             Umjesto da krene u progon, sada već Pavao, kreće na misijsko putovanje. Tri misijska putovanja u kojima postaje Kristov navjestitelj među poganima, u kojima postaje apostol među narodima. Gorljivi propovjednik veli „Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih i polažući u nas riječ pomirenja“ ( 2Kor 5, 19 ). Ovim riječima sveti Pavao hrabri, poziva na opraštanje. Jer mi smo tek samo ljudi, jednog Uzvišenog Bića čestice koje trepere na zrakama prepoznajući pravu Svjetlost koja obasjava i daje vječni život.

            Kako smo stvoreni ne radi nas samih, već radi Boga i braće, radi bližnjega svoga. Stvoreni smo da budemo nečija radost, svijetla točka… Stvoreni smo da svijet bude s nama ljepši da ga uljepšavamo jer svaki je čovjek divan cvijet koji divno miriše i svraća pogled na sebe. Mi želimo lijep vrt, s puno prekrasnog cvijeća a to naše cvijeće su naša djeca. Naša nada, naša budućnost, željni znanja i novih otkrivanja, otkrivanja života. A što je život za nas Katolike? Za nas je život Sveta Riječ, Krist, Božji glas, Sveto pismo, BIBLIJA.

             Uvijek mi se posebno sviđao naš prijevod riječi Biblija, to je Sveto pismo. A kako pismo pišemo samo dragim ljudima i do onih do koga nam je stalo, tako i Bog piše pismo nama, svim ljudima. Pismo koje živi tisućama godina, kojeg bi svi trebali čuvati kao najveću dragocjenost a opet Njegove riječi dijeliti nesebično drugima. Bog nam je poslao Pismo i upravo Njega trebamo podijeliti s najdražima a to su djeca.

            Tako je u našoj župnoj zajednici zaživjela ideja o osnutku Prijatelja Biblije, prijatelja Božjeg pisma, Božje objave.

            Ideja je urodila plodom u razgovoru našeg župnika i vjeroučiteljice Karoline. Ni sljedbenike nije bilo teško naći, peti razred, pomalo otkrivaju svijet a što ga ne bi otkrili u Božjoj riječi u kojoj je sve sadržano. A s godinama će uvidjeti da je Biblija početak svjetskoga znanja, temelj svjetskoga znanja, samo s pravilnim čitanjem u Bibliji mogu otkriti svu tajnu ovoga svijeta. Sve i počiva na objavi i na riječi „ U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše od Boga i Riječ bijaše Bog“. Sve je u riječi utjelovljeno. Istina nam je jasna samo je trebamo slijediti. Istina je Bog koji nam se približio u liku svoga Sina Isusa Krista.

            Jasnu istinu slijedit će naša djeca u svojoj zajednici koja nosi naziv „ZAJEDNICA SVETOGA PAVLA“. Sveti Pavao je do smrti slijedio riječ Isusa Krista, kad  se Ona jednom ukorijenila u srce ostala je tu vječno, nepoljuljana i postojana. A u dječje srce kad se uvuče Sveta Riječ, ostat će tu vječno jer sve se lako pamti u dječjim danima. Njih šesnaest, do sada polaznika, biblijske zajednice, isijavaju veliku nadu. Gorljiva radost u pronalaženju i čitanju Pavlovih poslanica ne može ostaviti čovjeka ravnodušnog. Oni će se učiti radosti darivanja i za koju godinu moći će darivati i prenositi sve one radosne Riječi koje su naučili u svojoj zajednici „Zajednici svetoga Pavla“.

            Ostat će jedan trag posvećen Godini svetoga Pavla, mi se nadamo i utrte staze sljedećim generacija.
                                                                                                                      Tanja

                                                                                                                                            

 

Copyright © 2009 Župa Lug - Brankovici. Sva prava pridržana.

PC Projekt
?>